JärvaPÖFF toob väärtfilmid koju kätte

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÖFF on tuntud ja hinnatud festival.
PÖFF on tuntud ja hinnatud festival. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuu aja pärast jõuavad Pimedate Ööde filmifestivali teosed Järvamaale. Korraldajad lubavad, et iga film on elamus, millele aitavad kaasa Paide noored, kes loovad majja selleks ajaks sobiva meeleolu.

Lõplik Pimedate Ööde filmifestivali (PÖFF) Järvamaa kava selgub nädala pärast, mil korraldajad on valinud välja linateosed, mida Paide kultuurikeskuses näidata. Lähtuvalt filmidest selguvad külalised, kes tulevad neid sisse juhatama.
Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller selgitas, et PÖFF jaguneb mitmeks alaprogrammiks, kust Järvamaale filme valitaksegi.

Noored loovad meeleolu
Müller sõnas, et ürituse eesmärk on tuua väärtfilmid järvalastele koju kätte ja arendada maakonnas kinokultuuri. «Pöörame erilist tähelepanu noortele, et just nemad tuleksid filme vaatama,» lisas ta.
JärvaPÖFFi korralduses löövad kaasa Paide noored, kes Mülleri ütlust mööda teevad näiteks ElavKohviku, mis tähendab, et kultuurimaja jalutuskoridorides kuuleb pillimängu, seintel näeb videoid ja ettekandjad käituvad tavapärasest erinevalt.

Ülle Müller selgitas, et filmifestival pileti hinda ei tõsta, eelmüügist maksab see jätkuvalt 35 ja samal päeval ostes 40 krooni.
Seda kartust, et väärtfilmid järvalasi kinno ei meelita, Mülleri meelest pole, sest juba ammu on inimesed pärinud, millal PÖFF jõuab maakonda.

Müller kinnitas, et tegemist pole kindlasti mitte ühekordse kavandiga ja JärvaPÖFF on tulemas järgmistelgi aastatel.
Väljaspool Tallinna jõuab PÖFF seitsmesse linna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles