Türi kutsub märkama tublisid inimesi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Türi valla vapp

Türi vald ootab ettepanekuid aukodaniku nimetuse, vapimärgi ja aumärkide andmiseks.

Türi vallavalitsuse kultuurispetsialist Katrin Soomets andis teada, et aukodaniku nimetuse, vapimärgi ja aumärkide kandidaate saab esitada kuni 18. septembrini. Tunnustamiseks on ettepanekuid tegema oodatud kõik isikud, asutused ning vallavolikogu- ja valitsus.

Türi valla aukodaniku nimetus ja valla vapimärk antakse isikule erilise austuse avaldusena vallale osutatud väljapaistvate teenete eest. Kuldse aumärgi saab täisealine isik vallale osutatud silmapaistvate teenete ja valla huvides tegutsemise eest ning hõbedane aumärk antakse 7-26-aastasele tublile noorele, kiitusega ning kuld- või hõbemedaliga koolilõpetajale, eesti meistri- või rahvusvahelisel võistlusel auhinnalisele kohale tulnud noorsportlasele või üleriigilisel või rahvusvahelisel konkursil auhinnalisele kohale tulnud noorele.

Ettepanek koos ülevaatega esitatud kandidaadi teenetest tuleb esitada kirjalikult Türi Vallavalitsusele (Kohtu 2, Türi linn, Türi vald).

Türi valla aukodaniku nimetuse andmise otsustab vallavolikogu ja aumärkide andmise vallavalitsus. Tunnustused antakse Soometsa sõnul üle Türi valla aastapäeval, 23. oktoobril Türi Kultuurikeskuses toimuval kontsertaktusel.

Türi valla aukodanike aunimetusi, vapimärke ja aumärke antakse alates 2007. aastast. Eelmisel aastal nimetati valla aukodanikuks Kalju Tamm, kuldse aumärgi said Rene Viljat, Ants Oidekivi, Endla Sootla ja Vello Laprik ning hõbedase aumärgi pälvis Tarvi Roos.

Täpsem teave valla kodulehel www.tyri.ee/valla juhtimine/põhimäärus (§ 11-15) ja vald tunnustab linkide all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles