Turvavarustus on politsei teravdatud tähelepanu all

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

12. septembril on kogu Eestis politsei teravdatud tähelepanu all turvavarustuse kasutamine. Eelkõige jälgitakse turvavöö ning laste turvavarustuse kasutamist, ent mööda ei vaadata ka kiivritest ega jalakäijahelkuri kasutamisest pimedal ajal.

Maanteeameti uuringu kohaselt on esiistmel turvavöö kinnitamine enamikule juhtidele tavapäraseks rutiiniks. Tagaistmel turvavöö kinnitamine on viimasel kuuel aastal pidevalt kasvanud ning üheksa inimest kümnest kinnitab turvavöö ka tagaistmel. Üha enam inimesi põhjendab turvavöö kinnitamist just turvalisuse ja suurema ohutusega ning 93% vastanutest teavad turvavöö mitte kinnitamisega kaasnevaid ohte.
Politsei on käesoleval aastal avastanud 7275 lahtise turvavööga juhti või sõitjat ning nende hulgas on 830 juhul tegemist juba korduva sarnase juhtumiga. Laste turvavarustuse kasutamata jätmist on avastatud 338 juhul.
Sel nädalal on turvavarustuse kasutamine politsei kõrgendatud tähelepanu all kogu Euroopas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles