Ambla vald saab riigi noorima vallavanema

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Pihelgas
Rait Pihelgas Foto: Tiit Reinberg

Ambla vallavanemaks saab 24aastane Rait Pihelgas, kes võtab aasta vanemalt Kareda vallavanemalt Triin Pobbolilt  Eesti noorima vallavanema tiitli.

Kõik 13 Ambla vallavolikogu liiget leppisid kokku, et järgmisel neljapäeval tuleval vallavolikogu istungil hääletavad vallavanemaks Rait Pihelgase.

Ambla vallavolikogu esimees Vello Teor selgitas, et volinikud on kohtunud mitme vallavanemakandidaadiga, kuid otsustasid üleeile, et kõige paremini saab hakkama praegu veel Imavere abivallavanemana töötav Pihelgas. «Ta on küll noor mees, kuid juba töökogemusega,» põhjendas ta.

Rait Pihelgas ütles, et on andnud nõusoleku Ambla vallavanemaks kandideerida, kuid ei taha sündmustest ette rutata, selleks tuleb kõigepealt volikogu otsus ära oodata.

Pihelgas tunnistas, et on kohtunud kõigi Ambla vallavolikogus esindatud jõududega ja kuigi ta kuulub Reformierakonda,  ei lähe ta nii-öelda poliitiliseks vallavanemaks, vaid loodab kõigi volinike toetusele.

RAIT PIHELGAS
Sündinud 29. aprillil 1985 Paides.
Töötab Imavere abivallavanemana.
Kuulub Reformierakonda.
Imavere vallavolikogu valimistel kogus üheksa häält ja jäi volikogust välja.
Oli Reformierakonna vallavanemakandidaat ka Roosna-Allikul, kuid seal kaotasid reformistid valimised Keskerakonnale.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles