Isa annab lastele turvatunde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo

Kolme lapse isa Taavi Tikerpalu (29) on kindel, et lapse teeb tugevaks turvatunne. Teadmine, et teda armastatakse ning et isa teda hoiab ja kaitseb.

Vodja kooliga samas mõisahoones asuv Taavi ja Estelle Tikerpalu kodu on sagimist täis ka kolmapäeva hommikupoolikul. Ema on mõnekümne meetri kaugusel mõne seina taga geograafiatundi andmas, lapsed Abigail (5), Taavet (3) ja Elisabeth (1) isa kantseldada.

Taavi Tikerpalu pole mitte kodune isa, vaid töötab Tarbja lasteaias-algkoolis liikumisõpetaja, Vodja koolis kehalise kasvatuse õpetaja ja kooli õpilaskodus kasvatajana.
Isaks olemist tuleb õppida
Sellisest elamisest, kus mõlemad vanemad käivad tööl ja saavad ka lastega olla, Taavi meelest paremat varianti ei ole.

Vahel võtab ta lasteaeda mineku vastu puiklevad lapsed tööle kaasa. «Oleks ju isekas jätta nad lasteaeda, et teie olge nüüd siin ja issi läheb teiste lastega mängima,» põhjendab ta.
Vähem oluline pole Taavi meelest seegi, et lapsed näevad, millega nende isa või ema tegelevad siis, kui neid kodus pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles