Vabatahtlikku tööd teevad kiiksuga inimesed

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teist suve tegid vabatahtlikud maailma eri paigust Lõuna-Järvamaal tööd ja tutvusid Eestiga. Selle kavandi elluviimise eest saab mittetulundusühing Tahe Teha täna hea algatuse preemia.
Teist suve tegid vabatahtlikud maailma eri paigust Lõuna-Järvamaal tööd ja tutvusid Eestiga. Selle kavandi elluviimise eest saab mittetulundusühing Tahe Teha täna hea algatuse preemia. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna Paides kodanikualgatuse konkursi preemia vastuvõtjad on kulutanud vaba aega maaelu arendamisele. Aasta vabatahtlikuks kuulutatud Tuve Kärneri meelest teevad sellist tööd kiiksuga inimesed. 

Täna pärastlõunal tunnustatakse Paides konverentsil «Kodanikuharidus – abiootamisest isetegemiseni» maakonna parimaid kodanikualgatuse valdkonnas.

Kodukant Järvamaa kuulutab välja sädeinimese, Järvamaa arenduskeskus aasta vabatahtliku, mittetulundusühingu ja hea algatuse preemia.
Sädeinimeseks saab Prandi külavanem Õnne Põllumets.
Žürii liige Riina Trumm selgitas, et sädeinimeseks valitakse neid, kel on sisemist sädet, millega ta suudab teisi sütitada ja kaasa haarata. «Õnne eestvedamisel ongi Prandi küla kõik töötegemised algatatud, ta on suutnud inimesi sütitada ja kui külas midagi tehakse, siis alati tulevad kõik kaasa,» põhjendas ta.


TEAVE
Järvamaa kodanikualgatuse aasta parimad
Sädeinimene: Prandi külavanem Õnne Põllumets.
II Ollepa küla eestvedaja Viivika Lepp.
III Käravete küla seltsi juhatuse esimees ja kohaliku elu edendaja Harri Lepamets.

Parim mittetulundusühing: Kangrumäe külakultuuri edendamise selts.
II Külaselts Karame.
II Süda-Eesti sotsiaalkeskus.
Aasta uustulnuk Seidla Tuuleveski.

Aasta vabatahtlik Järva-Jaani tuletõrjeseltsi, vanatehnika varjupaiga eestvedaja ja mitme teise tegemise algataja Tuve Kärner.
II Vao külavanem Väino Liiva.
III Kahe pere tugiisik, peredele mõeldud üritustel vabatahtlikuna osalev Eneken Savi ning Kirna, Poaka ja Pala külavanem Liia Randmaa.

Hea algatuse preemia rahvusvahelise vabatahtlike laagri «Külast külla» korraldamine (MTÜ Tahe Teha).
II Säreveres elanike ühistegevuse taaselustamine (MTÜ Särevere mõisarahva selts).
III Albu vald, otsib tuge MTÜ-lt ja teeb koostööd nendega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles