Lapsed tunnevad end kõrgustes koduselt

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Margo Tammepõllu (tagaplaanil) juhendamisel harjutavad voolikute ühendamist Joonas Hein (vasakul) ja Sigmar Allik.
Treener Margo Tammepõllu (tagaplaanil) juhendamisel harjutavad voolikute ühendamist Joonas Hein (vasakul) ja Sigmar Allik. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmisel pühapäeval kihas Paide spordihall kiivritega noortest, kes ühendasid voolikuid ja turnisid redelitega mööda hoone seinu. See polnud siiski omavolitsemine, vaid tuletõrjesportlaste tavatreening.

Paljudele noortele oli pühapäevane poolteisetunnine harjutamine uudne, nii juhendatavad kui ka juhendajad nägid üksteist esimest korda, alustab treeningul vägesid juhatav Lääne-Eesti päästekeskuse korrapidamisbüroo juhataja Margo Tammepõld nimede kontrollist.

Paide spordihalli 100 meetri jooksukoridoris laseb Tammepõld soojenduseks läbida kaheksa ringi, samal ajal tuletõrjevoolikuid ja -ühendusi paika sättides.

Seejärel jagab Tammepõld rühma kaheks: kuus noort läheb õppetorni konksredeliga ronimist harjutama ja viis jääb voolikuühendusi läbi proovima.

End mõlema rühma vahel jagava Tammepõllu õlult langeb koorem, kui abitreener, Paide päästekomando päästja Ilmar Koppel kohale jõuab.

Pärast septembris Venemaal olnud tuletõrjespordi maailmameistrivõistlusi võistlustest ja treeningutest pausi pidanud Koppelile oli pühapäeval esimene spetsiifiline sügistreening.

Koppel lisab, et juba peetud pauski avaldas oma mõju ja  tema tehnika on muutunud nurgeliseks. «Nagu täna siin ronin, no ei tule lihtsalt välja,» tunnistab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles