Riigikogu esimees kutsus eeskujuliku noore lõunale

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine Kurema.
Kristiine Kurema. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Neljapäeval istus Paide gümnaasiumi abiturient Kristiine Kurema koos nelja noore ja riigikogu esimehe Ene Ergmaga lõunalauas, et arutleda internetiohtude üle.

Ergma valis kaaslased välja konkursile «Hea eeskuju» esitatud kandidaatide seast. Saabus  96 lugu tublidest õpilastest üle Eesti, lõppvooru pääses neist 16, Järvamaalt ainsana Kristiine Kurema.

Kristiine lausus, et kohtumine oli soe esimesest hetkest alates. «Kõik lõunale kutsutud noored olid väga aktiivsed ja oskuslikud suhtlejad,» ütles ta. «Meil kõigil tekkis soe hetk, kui me kaks ja pool tundi seal olime.»

Kristiine ütlust mööda oli lõuna rikkalik: eel- ja põhiroog, magustoiduks käsitsi tehtud kompvekid.
Samal ajal käis elav vestlus internetiohtude üle. Kristiine selgitas, et selle pakkus neile enne kohtumist välja Ergma, sest soovis sellest rohkem teada. «Et meil enamikul puuduvad niisugused kogemused (interneti kaudu kiusamine – toim) ja tuttavad, kellel oleks selliseid probleeme, siis selles mõttes oli meil raske,» selgitas ta.
Kokkuvõttes leidsid noored, et teema on siiski oluline ja aktiivne, nii et seda võiks tundides rohkem käsitleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles