Paide ühisgümnaasium korraldab kirbuturu

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Laupäeval algas üle-euroopaline jäätmetekke vähendamise nädal, mis kestab järgmise pühapäevani.

Seoses sellega toimub Paide ühisgümnaasiumis teisipäevast reedeni kampaania „Uuesti uus!". Avatud on kirbuturg ja töötoad „Anna asjale uus elu", kus kootakse kaltsuvaipa, meisterdatakse plastpudelitest ja vanapaberist asju. Koolis saab vaadata näitust „Säästa loodust ja oma taskuraha", mis tutvustab prügivältimise lihtsaid nippe.

Jäätmetekke vähendamise nädala eesmärk on ühendada kõigi jõud võitluseks prügitekke vastu, et säästa seeläbi keskkonda.

Eestis tekib kodumajapidamises ühe elaniku kohta 300-400 kilo olmejäätmeid aastas ehk ligi kilo päevas. "Suur osa sellest jõuab ikka veel prügilatesse ehk jääb kasutult seisma ja keskkonda koormama," ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. „Aga kui me igaüks iga päev hakkame kas või natukese haaval prügiteket vähendama, säästame kokkuvõttes päris tublisti nii keskkonda kui ka raha."

Eestis korraldavad jäätmetekke vähendamise nädala raames infoüritusi Keskkonnaamet ja Tallinna Keskkonnaamet, Narva ja Viljandi linnavalitsus, Eesti Maaülikool ja Paide ühisgümnaasium ning ühing Humana Estonia. Nädalat koordineerib keskkonnaministeerium.

Euroopa riikidest osalevad üle-euroopalise jäätmetekke vähendamise nädala projektis veel Andorra, Prantsusmaa, Iirimaa, Itaalia, Portugal, Rootsi, Hispaania, Suurbritannia, Belgia mitmete regioonide nii avaliku kui ka erasektori asutused ja mittetulundusühendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles