Kõik kiiruskaamerad hakkasid tööle

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Tänaseks on kõik 16 Tallinna-Tartu maantee kiiruskaamerat paigaldatud kabiinidesse ja mõõdavad mööduvate sõidukite sõidukiirust. Kaamerate sekkumiskünnis testajal on seatud kiirusele 97 km/h, menetlust kiiruse ületusele esialgu ei järgne.

Maanteeamet avalike ja välissuhete osakonna peaspetsialist Timo Vijar teatas, et oktoobris ja novembris tehtud mõõtmistulemused näitasid, et keskmine kiirus kiiruskaamerate alas oli 85,5 km/h. Kõikides kabiinides on viimaste kuude jooksul vähemalt korra olnud kaamera sees ja töötanud. Siiani on kaamerad pikemat aega olnud kahes kabiinis, alates tänasest on kaamerad kõigis kabiinides korraga.
Pildistamise ajal on näha kiiruskaamera punase välklambi sähvatust, mis on juhile signaal selle kohta, et sõidukiirust tuleks vähendada. Kasutatav välklamp on varustatud punase filtriga, et oleks välistatud sõidukijuhi pimestamise oht.

Pilt kiiruseületajast tehakse hetkel, kui kiiruseületaja on kohakuti kaamera kabiiniga, mistõttu võib jääda ekslikult mulje, et pilt tehti kiiruseületaja taga või kõrval sõitvast sõidukist. Muretseda pole põhjust, sest infosüsteem märgistab kiiruseületaja numbrimärgi identifikaatoriga ja pilt tehakse igal juhul kiiruseületajast. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles