Kanalisatsioonist tungisid korteritesse mürkgaasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saastekvootide abil on saanud uue hingamise paljud objektid üle Eesti.
Saastekvootide abil on saanud uue hingamise paljud objektid üle Eesti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile Türi-Alliku katlamajast kanalisatsioonitorustikku lekkinud põlevkiviõli aurud tungisid korterelamutesse, kus inimesed said ohtlikest aurudest mürgitada.

Lääne-Eesti päästekeskuse korrapidamisbüroo Paide korrapidamisgrupi operatiivkorrapidaja Indrek Ammer selgitas, et päästjad olid Türi-Allikul öösel kella kahe ajal.

«Praegu on kanalisatsioonitorustiku valgunud põlevkiviõli kokku korjatud ja gaase sealt korteritesse enam ei levi,» lausus ta. «Korterites on seda lõhna endiselt ja tube tuleb edasi tuulutada.»

Ammer täpsustas, et kohalikust katlamajast lekkis sada liitrit põlevkiviõli reoveetorustikku, kust see valgus kogumiskaevudesse ja sealt tungisid õli aurud korteritesse.

Ammer kinnitas, et kiirabi abistas kohapeal inimesi, kes kaebasid peamiselt peavalu ja iiveldamise üle, kuid haiglaravi keegi ei vajanud.

Kuigi Türi-Alliku inimesed teavitasid korterites levivast haisust Tallinnas asuvat häirekeskust juba eile hommikul, jõudis teave kohalike päästjateni suure viivitusega.
Ammer märkis, et reostusest kuuldes sõitsid nad kohe sündmuskohale. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles