In Spe harjutab Esna mõisas kokkumängu

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti roki tõsisemat poolt esindav ansambel In Spe annab asutamise 30. aastapäeva puhul algkoosseisus kolm kontserti «In Spe ja sõbrad»: homme Viljandis, tuleval esmaspäeval  Tartus ja kolmapäeval Tallinnas.

Ansamblit aastatel 1979–1984 juhtinud Erkki-Sven Tüür on öelnud, et see kontsert jääb ainukordseks asjaks, millest tuleneb ka selle erilisus.

In Spe aega peab Tüür endale kui algajale komponistile parimaks loominguliseks laboriks, aga veelgi olulisem on olnud eriliselt soe mõttekaaslaste-sõprade vahel valitsenud üksteisehoidmine ja sellest tulenev  õhkkond nii proovides kui kontsertidel. «Kummalisel kombel, nagu ajakapslisse sattunuina kogesime seda taas kevadel Tartu muusikapäevadel, sestap otsustasimegi veel kord talve hakul tulla kokku ja jagada koosmängimise rõõmu teiega, kes te Tartus kevadel ei olnud ... või kes te veel kord soovite meie ühisest rännakust osa saada,» lausus ta.

Esmaspäeva õhtust paariks päevaks tuli In Spe kokkumängu harjutama omaette olemise paika – Esna mõisasse, kuhu Erkki-Sven Tüüri tõi kauane tutvus seal tegutseva kirjaniku Tõnu Õnnepaluga. «See pole esimene kord, nad on siin ka üle-eelmisel suvel mänginud,» lisas Õnnepalu.
Esna inspireerivast aurast on eelmisel suvel osa saanud veel Riho Sibul ja Tõnis Mägi enne kontserte «MägiSibul 110».

Üleeilse hommiku proovis jäid pildile (vasakult) Erkki-Sven Tüür (süntesaator ja laul), Toivo Kopli (bass), Riho Sibul (kitarr) ja Arvo Urb (löökriistad). Ansamblisse kuuluvad veel Mart Metsa­la (klahvpillid), Anne Tüür (klaver) ja Peeter Brambat (flööt).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles