Noored kuulasid loengut kohtinguvägivallast

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Merili Nikkolo
Copy
Foto: Erakogu

24. novembrist kuni selle nädala teisipäevani korraldas Lääne politseiprefektuur koos Pärnumaa ohvriabikeskuse peaspetsialistide Kaisa Üpruse ja Ilona Veikega õpilastele loenguid teemal «Kohtinguvägivald».

Spetsialistid külastasid Järva-, Lääne-, Rapla- ja Pärnumaa kuut kooli, loenguid käis kuulamas üle 300 õpilase ja õpetaja. Järvamaal olid nad Koeru keskkoolis ja Paide gümnaasiumis.

Korrakaitseosakonna preventsiooni- ja patrullitalituse juhtivkonstaabel Kati Nõmm lausus, et loengu lõpus jagasid lektorid kohtinguvägivalda ja ohvriabi tutvustavaid voldikuid. «Lisaks rõõmustati loengus osalejaid rinnamärgiga, mis kannab endas sõnumit «Vägivallatus elustiiliks»,» lausus ta.

Nõmm selgitas, et vägivallale noorte lähisuhetes hakkas Lääne politseiprefektuur tähelepanu juhtima juba kolm aastat tagasi Pärnu-, Saare-, Rapla-, Hiiu-, Järva- ja Läänemaal tehtud uuringuga.

Uuringu tulemustest selgus, et ka Eesti noored kogevad oma lähisuhetes vägivalda. Samuti näitas uuring, et vägivalda ja perevägivalda mõistetakse erinevalt, sest on palju nüansse, mida ei osata ära tunda.

Märksõnad

Tagasi üles