Jaak Mae suusasõidu stardinimekiri selgub lähiajal

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae õnnitlemas omanimelise võistluse möödunud aasta kiireimat meest norralast Jens Arne Svartedali.
Jaak Mae õnnitlemas omanimelise võistluse möödunud aasta kiireimat meest norralast Jens Arne Svartedali. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Jaanuari algul tuleval 10. Albu suusasõidul Jaak Mae karikatele on lisaks peoperemehele Maele stardis ka Andrus Veerpalu. See, kes tippsuusatajatest võiksid veel kaasa teha, selgub detsembri keskpaigaks.

Kui eelmistel aastatel on Mae suusasõitu peetud märtsi algul, on järgmised võistlused nihutatud veebruaris algavate Vancouveri taliolümpiamängude tõttu ligi kaks kuud varasemaks 3. jaanuarile.

Albu vallavanem Kalju Kertsmik selgitas, et korraldajad tegid sellise lükke eesmärgiga meelitada tippsportlased ikka Valgehobusemäele sõitma. «Muus osas kulgevad võistlused harjumuspäraselt: meestel on kümne- ja naistel viiekilomeetrine distants,» lisas ta.

Kuigi ilm väljas meenutab rohkem sügist kui talve,  on Kalju Kertsmik lumeolude suhtes hästi meelestatud.  «Ilmaprognoosid näitavad külmenemist ning esialgu loodame lumekahuritega kunstlund toota kahe ja poole  kilomeetrise raja tarbeks,» ütles ta.

Neljapäeval lõunaajal parajasti Šveitsi lennujaamas Davosi edasisõitmist oodanud suusataja Jaak Mae ütles, et lõplikke nimesid öelda on veel liiga vara. «Kindel peaks olema, et Andrus Veerpalu on stardis,» lausus ta. «Maailmas õnneks häid suusatajaid jagub ja et tegemist on lahtise rahvusvahelisse FISi kalendrisse kuuluva võistlusega,  jätkub kindlasti siiagi osalejaid.»

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse talvehooaeg on algamas 18. detsembril kell 19 lumelauavõistluse ja segakoori Suisapäisa esinemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles