Lihtsad tantsud kutsuvad kaasa folkima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja naisrahvatantsurühm esitamas tantsu «12 kapukat».
Türi kultuurimaja naisrahvatantsurühm esitamas tantsu «12 kapukat». Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide Jõululaada korraldustoimkonna liige Ülle Mülleri ütles, et lisaks Järvamaa laulukooridele ja rahvatantsukollektiividele on jõulufolgile tulemas külalisesinejaid ka kaugemalt: meie segarühmade Riikar ja Vallatsi sõprusrühmad Saaremaalt. Tantsijaid ja lauljaid on kokku üle 450.

Jõulufolk algab kell 16.30 Paide kirikust, kava on kokku sedanud Sirje Grauberg ja Silvi Tumanskaja. «Peale kontserti liigume üheskoos folgilistega sabatantsuga keskväljakule, kus tantsime koos rahvaga toredaid vanu seltskonnatantse,» selgitas Müller. «Tantsud on lihtsad ning kindlasti on kõik pealtvaatajad oodatud tantsijatega ühinema.»

Tantsukava sättisid kokku Lily Välimäe, Jane Kiristaja ja Ülle Müller, vahetekstid kirjutas Tiia Tamm.«Ka jõulutaadid ühinevad meie tantsudega. Kell 18-20 on kõik oodatud keskväljakule tantsima jõuluvanade orkestri saatel ja esimese laadapäeva lõpetame kell 20 samas tulemuusikaga,» lausus Müller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles