Paides on kauplejaid üle Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täha ja homme Paide keskväljakul toimuval jõululaadal on sel aastal rekordarv kauplejaid - 160 ringis.

Tea Leius peab Võrumaalt Palvemaja talus küülikufarmi ja Paides on kaasas kõik, mida küülikust teha annab: suitsutatud küülikud, marineeritud snäkid õlle kõrvale, küülikunahast tooted ja peremehe valmistatud koduõllelaar.

Eduard Sepp ja Raul Aiaste Saku lähedalt Ristemäe talust on järvalastele tuttavad. Kuu aja eest kauplesid nad Järvamaa messil oma marineeritud ja hapendatud küüslaukude, kurkide ja juustuga. Nüüd on kaasa ka kartulivorstid. «See on eriline, valmistatakse vaid Märjamaa vallas. Pooltoode, mis küpseb ahjus 220 kraadi juures, valmis paari-kolmekümne minutiga,» õpetas Aiaste ostjaid.

«Pann läheb rooste, kui liha ei ole,» teadis öelda sepp Helmut Hussar Kohtla-Nõmmelt. Tema sepistatud rauast panne on hea kasutada lõkkel või grillil. «Puhtaks pesen lihtsalt tulise veega. Kestab kaua.»

Võrumaal käsitöötalu pidav Maarja Vilsar müüb laadal omavalmistatud keraamilisi vaagnaid ja tasse.«Eesti savi nõude tegemiseks ei sobi, seda toon mujalt, aga kõik muu, mille oma nõudesse panen, metsmaasika- ja nõgeselehed, samblad, maagilised kujundid, on pärit ja kogutud Eestist,» lausus ta. «Neid on hästi tore teha, naudin seda,» lasusus ta.
Kaup pole kallis, erilised vaagnad maksavad 300 krooni ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles