Kütusevargad puurisid bensiinitsisterni auguliseks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Mõistatuse «Lipp lipi peal, lapp lapi peal, ilma nõela pistmata» võib vastus kapsa asemel sama hästi olla ka Lukoili Türi  tankla bensiinitsistern, kuhu vargad kütuse kättesaamiseks auke puurivad.

Pühapäeva öösel on vargad Türil Lukoili tankla tsisterni puurinud augu ja täitnud sealtkaudu kütusega neli 30-liitrist bensiinikanistrit.
Pühapäevane puuriga tuleohtliku tsisterni kallale minek polnud varastel esimene julgustükk teha. Viimaste kuude jooksul on nad sinna puurinud kolm auku.

Lukoili Türi tankla juhataja  Leevi Nurmberg selgitas, et kõik augud on puuritud tsisterni. Ükskord, kui töötaja kuulis öösel surinat ja läks õue asja uurima, sundis see vargad poole töö pealt põgenema.

Nurmberg selgitas, et kui vargad puuritud august oma nõud täis saavad, nad küll lahkuvad, aga jätavad  kütuse jooksma. Nõnda on tsisternist paar tonni kütust välja voolanud. «Keskkonda see siiski õnneks ei reosta, sest tsisterni all on bassein,» sõnas ta.

Nurmberg selgitas, et varaste saagiks langenud sadakond liitrit kütust on tankla kahjusid arvestades väike summa. «Kõige rohkem raha kulub Lukoilil mahutisse puuritud augu kinnilappimisele,» selgitas ta. «See on keeruline töö, sest mahutist tuleb enne bensiiniaurud välja pumbata.»

Seda, et bensiinivargad on olnud iga kord ühed ja samad inimesed, annab Nurmbergi ütlust mööda tunnistust asjaolu, et alati on puuritud ühest kohast.

Eile oli varaste tehtud augu ette löödud puupulk, samas on näha, et seda kohta on varem juba mitu korda lapitud.

Rahakahjust tähtsamaks peab Nurmberg turvalisust. «Ei taha mõeldagi, mis varaste üks vale näpuliigutus endaga kaasa võib tuua,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles