Maaoksjoni tulemus šokeeris pärandkultuurihoidjat

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Metsafirma ostis kohaliku kultuurihoidja nina alt väärtusliku metsatüki ja nüüd on Ambla valla pärandkultuuri kants hoidja meelest hävimisohus, kirjutab

Maaleht

.

«Ma olen ikka veel šokis,» ütles Toomas Lemming kaks päeva pärast Ambla vallas müüdavate riigimaade enampakkumise ümbrike avamist. «Ja üks šokk ootab veel ees, kui uued maaomanikud raiuma hakkavad.»

Üks asi, mida ta kardab, on tuulemurruoht, mis naabrite lageraie korral tema metsas tekib, ja teiseks muudab raie ka veerežiimi. «Mis saab kogu siinsest taimestikust ja pühast allikast, mis jääb ainult 3 meetri kaugusele kinnistu piirist,» kahetseb mees.

Tegelikult tahtis Lemming piirinaabri eelisostuõigust kasutades oma maadega piirneva 10ha metsatüki ise ära osta. Oma ostuhuvi taga ütleb ta eelkõige olevat soovi seal mets pärandkultuuri kaitseks kasvama jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles