Üle poole tuhande pere jäi hätta

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kristlik misjonikogudus on juba mitmendat aastat pannud jõulude eel püsti supiköögi. Kui esmaspäeval jagati kahe tunniga välja ligi 40 portsjonit, siis üleeile kulus samasuguse koguse jagamisele veidi üle tunni. Türilane Koit kinkis supiköögi tegijatele kaks mandariini ja istus seejärel lauda hernesuppi sööma.
Türi kristlik misjonikogudus on juba mitmendat aastat pannud jõulude eel püsti supiköögi. Kui esmaspäeval jagati kahe tunniga välja ligi 40 portsjonit, siis üleeile kulus samasuguse koguse jagamisele veidi üle tunni. Türilane Koit kinkis supiköögi tegijatele kaks mandariini ja istus seejärel lauda hernesuppi sööma. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tänavu on Järvamaal saanud toimetulekutoetust 547 peret. Sotsiaalnõunikud ennustavad abivajavate hulga suurenemist, sest töötukassa hüvitised lõpevad ja uut töökohta pole inimestel kuskilt leida.

Eelmisel aastal sai Järvamaal toimetulekutoetust 378 peret, tänavu üheksa kuuga on olnud abivajajaid 547. Kolme kvartaliga kulus toimetulekutoetusteks ja üksikvanemale määratud toetuseks miljon krooni rohkem kui kogu eelmise aasta peale.

Paide vallavalitsus rahuldas eelmisel aastal kolm taotlust, tänavu on üheksa kuuga lisaraha vajanud 24 leibkonda. Raha on kulunud selleks ligi 48 000 krooni.


Paide vallavalitsuse sotsiaalnõunik Lille Tammik lausus, et summa suurenemine ei tulnud üllatusena, sest oli teada, et töötukassa hüvitised lõpevad ja seejärel pöörduvad inimesed abi saamiseks vallavalitsusse.
Tammik pakkus, et edaspidi võib toimetulekutoetusteks makstav summa veelgi suurendada, kuid mitte nii palju kui tänavu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles