Järva-Jaani lapsevanemad näevad jõulupidu videolt

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Järva-Jaani lasteaias oli täna hommikul sõimerühma jõulupidu. Juba mitmendat aastat ei pea lapsed pidu koos vanematega, nemad saavad peost ülevaate õhtul videot vaadates.

Lasteaia juhataja Ülle Kallakmaa selgitas, et üheskoos pidu pidades kipuksid lapsed vanemate juurde jooksma ega saa peost osa. «Meil on väike saal ka, lapsed näevad oma vanema ära,» lisas ta.

Kallakmaa lausus, et mõni aasta tagasi lastevanematele video vaatamise mõte ei meeldinud, kuid nüüd on nad juba mõistnud selle vajadust. «Püüdsime selgeks teha, et lapsele on pidu tähtsam kui vanemale ja siis saab laps peost osa,» ütles ta.

Tänane pidu läks Kallakmaa hinnangul hästi. Lapsed lapsed laulsid jõuluvanale koos ühe laulu ja seejärel käisid eraldi pakki kätte saamas. «Kolm last olid natuke arad, nemad läksid koos kasvatajaga,» lisas ta.
Vanematel on võimalus videot vaadata täna kell 15 või 17, Kallakmaa märkis, et tavaliselt teevad vanemad seda lasteta. «Lastele näitme seda veel eraldi, aga praegu näeb vanem kohe ilusti peo ära ja lapsed ei sega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles