Asutuste jõulupeod jäävad pidamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kolm aastat tagasi pidutsesid Järva tarbijate ühistu töötajad ja nende kaaslased Paide kultuurikeskuses ja keerutasid jalga Dave Bentoni laulude saatel, siis tänavu tuleb ettevõtte töötajatel leppida vaid laste kommipakiga.
Kui kolm aastat tagasi pidutsesid Järva tarbijate ühistu töötajad ja nende kaaslased Paide kultuurikeskuses ja keerutasid jalga Dave Bentoni laulude saatel, siis tänavu tuleb ettevõtte töötajatel leppida vaid laste kommipakiga. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Raskel ajal loobuvad paljud asutused ja ettevõtted jõulupidudest ega maksa ka jõulupreemiat. Ainus, mis iga hinna eest jääma peab, on kommipakid töötajate lastele.

Metallmööblit ja -komponente tootvas osaühingus Jalax hakkasid aasta teises pooles tootmismahud pärast eelmise sügise kukkumist jälle suurenema.
Sellest hoolimata jääb ettevõtte jõulupidu teist aastat järjest pidamata. «Raskel ajal hoiame kokku, tänavu ei pidanud me ka suvepäevi,» ütles juhatuse liige Peeter Allik.
Ainus asi, millest ettevõtte juhid ei loobu, on kommipakid töötajate kuni 12aastastele lastele.

Ka maakonna suurima tööandja Järva tarbijate ühistu (JTÜ) töötajad peavad teist jõuluaega järjest leppima sellega, et pidu ei tule.
JTÜ juhatuse esimees Tõnu Uibopuu ütles, et peost poleks rõõmu kellelgi, kui pärast seda peaks kulude kokkuhoiuks palkasid vähendama. «Oleme kaupluste juhatajatega asja arutanud ja nemad on ka seda meelt, et kui on raske aeg, siis pole midagi pidutseda,» selgitas ta.

Uibopuu meelest annab ettevõtte käibest pildi seegi, et kui kaks aastat tagasi oli Paide restoranil mure, kuidas leida kõigile tahtjaile jõulupeoks aega ja vaba ruumi, siis tänavu on restoranis vaid üks asutuse jõulupidu.
Ükskõik, kui kitsas aeg ka poleks, ei jäta JTÜ kommipakita töötajate lapsi, keda on üle kahesaja.

Viimastel aastatel on jõulupeost loobunud ka Järva maavalitsuse töötajad. «Tänavu on kavas ühine jõululõuna ja see on ka kõik,» ütles maavanema nõunik Ants Leppoja.
Lõunalaud kaetakse maavalitsuse töötajatele Roosna-Alliku mõisas ja Leppoja kinnitusel tuleb kõik selle eest ise maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles