Kuuse hinna määrab pikkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikuti veab Janar Neido Paide Maksimarketi juurde umbes sada kuusepuud, et kuusemüüjatel Ain Petrovil (paremal) ja Rain Ränil oleks ostjatele võimalikult laia valikut pakkuda.
Hommikuti veab Janar Neido Paide Maksimarketi juurde umbes sada kuusepuud, et kuusemüüjatel Ain Petrovil (paremal) ja Rain Ränil oleks ostjatele võimalikult laia valikut pakkuda. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paidest saab meetrise kuusekese osta 100–125 krooniga, Türi turuplatsil maksab sama pikk puu 75 krooni, aga Riigimetsa Majandamise Keskus lubab saja krooni eest metsast kaks meetrist jõulupuud tuua.

Paides käib kuusemüük Maksi­marketi ees, linnavalitsuse taga parklas ja Selveri kaupluse kõrval.

Esimesed kaks müügiplatsi on hõivanud Janar Neido, kes ostab jõulupuud kokku Viljandimaa erametsaomanikelt.

Et aasta on raske olnud ja kuusk on siiski vaid iluasi, on müük tänavu kesisem kui tavaliselt. Nii on Neido esialgsest kuuse meetrihinnast 25 krooni maha võtnud ja küsib jooksvast meetrist 100 krooni.

Neido kaupleb kuuskedega kahes kõige tuntumas müügikohas, siis konkurente tal Paides eriti ei ole. Ainukeseks, kes võib mõne ostja endale meelitada, peab ta Riigimetsa Majandamise Keskust (RMK), kes pakub inimestele võimalust metsas kuuse järel käia. «See on küll natuke teistsugune teenus, aga mõni inimene tahab looduses käia,» sõnas ta.

Türi turul saab jõulukuuse osta otse jõuluvanalt. Punase kostüümi sees peituv Ülo Ormus kasvatab oma kuused ise. «Igal aastal panen istandusse 50–100 puud juurde, mõni on juba 20 aastat vanad,» selgitas ta.

Noorte puude pikkus jääb meetri ja poolteise vahele, meetrise puu annab Ormus ära 75 krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles