Väikelehed jäävad oludele jalgu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Veel mõni kuu tagasi kasutasid kohalikud poliitikud omavalitsuste kuludega ilmuvaid ajalehti enda tasuta reklaamimiseks, aga nüüd on nad asunud samade väljaannete tööd ümber korraldama.

Türi abivallavanem Üllar Vahtramäe ütles, et veel käesoleval aastal hakkab Türi vallavolikogu arutama, kas likvideerida Türi Rahvalehte väljaandev äriühing või mitte.
Vahtramäe hinnangul tuleks äriühing likvideerida, sest annab kahjumit, kuid see ei tähenda, et sellega seoses kaob ära kohalikele kaua väärt lugemist pakkunud ajaleht Türi Rahvaleht.
Samas tunnistas Vahtramäe, et endises mahus lehe väljaandmiseks raha ei jätku ja jaanuaris peab selgeks saama, kuidas edasi minna.

Vahtramäe usub, et Türi Rahvaleht muutub infoleheks, mis hakkab ilmuma üks-kaks korda kuus. «Ma siiski ei võrdleks Türi Rahvalehte Paide Linnalehega, mis ilmub edaspidi ainult kord kvartalis,» lisas ta.


Türi Rahvalehe peatoimetaja Merit Männi ütles, et lehe tuleviku kohta pole temal midagi lisada. Küll kinnitas Männi, et võtab vastu tellimusi järgmiseks aastaks ja praegu on tellijaid pool tuhat.
Männi ei osanud ka öelda, mis siis saab, kui inimene tellib lehe aastaks ja maksab selle eest 360 krooni, kuid leht hakkab ilmuma harvemini.

Paide linnavalitsuse teabenõunik Alo Aasma ütles, et ka Paide Linnaleht hakkab järgmisel aastal ilmuma harvem, praeguste plaanide kohaselt neli kuni kuus korda. «Leht enam koju ei tule, vaid seda saab allasutustest ja loodetavasti ka kauplustest,» selgitas ta.

Järva-Jaani vallavanem Arto Saar selgitas, et kui varem võisid inimesed vallalehte tasuta võtta, siis uuest aastast tuleb sümboolne hind. «Hind pole veel määratud, kuid usun, et see on kolm või viis krooni,» sõnas ta.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles