Riik toetab maakodude korrastamist

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Alates septembri lõpust on maal elavatel peredel võimalik taotleda kuni 6500 eurot toetust, et korrastada või ehitada vee- või kanalisatsioonisüsteeme, juurdepääsuteid ning autonoomseid elektrisüsteeme, kokku on toetusteks sellel aastal ette nähtud ligi kolm miljonit eurot.

Programmi eesmärgiks on hajaasustusega maapiirkondades elavatele lastega peredele tagada head elutingimused ning seeläbi aidata kaasa elanike arvu püsimisele hajaasustusega maapiirkondades.

Taotluste esitamise tähtajad jäävad 30. septembri ja 7. oktoobri vahele, kuivõrd need on maakondades erinevatel aegadel, ütles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) hajaasustuse programmi koordinaator Tiina Loorand BNS-ile.

Kokku ligi kolmemiljonisest toetussummast tuleb Looranna sõnul pool läbi EAS-i riigieelarvest ja poole peavad rahastama omavalitsused ise. Taotleja peab toetust küsides ise katma vähemalt kolmandiku abikõlbulikest kuludest ja toetussumma ei saa ületada 6500 eurot.

"Maksimaalse toetussumma arvutamisel võetakse arvesse ka aastatel 2008-2012 hajaasustuse veeprogrammist saadud toetuse summa. Näiteks kui majapidamine on saanud toetust hajaasustuse veeprogrammist 2000 eurot, siis on võimalik taotleda toetust 4500 eurot," ütles Loorand.

Nõuetele vastavaid taotlusi hindab kohaliku omavalitsuse poolt moodustatud vähemalt viieliikmeline komisjon ja detsembriks peavad olema otsused tehtud, sõnas Loorand.

Looranna sõnul toimuvad taotlusvoorud ka järgmisel aastal, kuid täpset eelarvet veel paigas ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles