Paide haljasalad ootavad talgulisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile linnas ringi vaadanud ja heakorda hinnanud linnaametnikud pidid tunnistama, et ka sel kevadel vajavad tänavad ja haljasalad hädasti reha ja luuda.

Linnavalitsuse teabenõunik Eha Moosel ütles, et mõne aasta eest Järvamaa ettevõtjate seltsi algatatud kodulinna kevadistele korrastustöödele laupäeval oodatakse kaasa lööma ettevõtjaid, linnavalitsuse, linna asutuste ja ettevõtete töötajaid, koolinoori, seltse, ühendusi, sõpruskondi ja erakondade liikmeid.

Linlasi oodatakse talgutele

Lisaks tehisjärveäärsele puhkealale korrastavad talgulised ka Reopalu ringteest linna poole jääva Pärnu tänava ja Pärnu – Rakvere maantee vahelist ala ning Järve tee ääres lasteabikeskuse hoone taga asuvat kaasikut.

«Kui praegu paistab Tallinna poolt linna sisenejale vaid Vallitorni ülemine osa, siis Järve tee ääres pajuvõsa mahalõikamise järel on nähtavam ka Vallimägi oma ajalooliste müüridega,» selgitas Moosel.

Ta lisas, et talgulisi läheb kolmes tööpiirkonnas tarvis hommikul kella 10st kolmeks tunniks. Kell 13 algab kõigi talguliste piknik ja teejoomine tehisjärve ääres, kuhu Reopalu ringtee juurest ja Järve teelt sõidu eest on hoolt kantud.

Korraldajad paluvad talgulistel ühes võtta sae, võsalõikuri või kirve. Lisaks töökinnastele peaks end varustama kummikute või veekindlate jalanõudega, sest maapind on talgukohtades üsna märg. Paide linnavalitsuse heakorrareid vaatas üleeile üle teed, tänavad ja heakorra ning koostas pakilisemate tegevuste kava.

Paide abilinnapea Kersti Sarapuu sõnas, et juba on alanud tänavate koristus talvega kogunenud liivast, tolmust ja prahist. Läinud nädalavahetusel kogus tolmuimur mitu koormatäit talvejäänuseid.

«Et tänavad olid paiguti niisked või koguni külmetunud, polnud võimalik kogu sodi teedelt kätte saada. Seepärast teeb mai esimestel päevadel tolmuimur linnas uue ringi,» ütles ta.

Tuska teevad tänavate asfaltkattesse tekkinud augud, mis muudavad liiklemise ebamugavaks. «Aukude parandamist on seni takistanud madal ööpäeva keskmine temperatuur, mis peab olema viis kuni kaheksa soojakraadi,» selgitas Sarapuu.

Heakorrareidi tulemusena tuvastasid ametnikud, et löökauke tuleb kiiresti parandada Vaksali ja Soo tänaval. Teeauke on freesida ja uue asfaldiga katta Suur–Aia tänava mitmel ristmikul, Mündi, Pika ja Pärnu tänaval, Raudtee tänava mitmel lõigul ja Kure ja Soo tänava ristmikul.

Freespuru kasutatakse Sarapuu teada Aasa tänava sissesõidu, Allika tänava, Talleksi Tööstuse tänava parkla, kultuurikeskuse taguse tee, Liiva tänava ja Tööstuse 22 sissesõidutee täitmiseks.

Pindamist ootavad Kure, Tiigi, Nurme tänav, osaliselt Pärnu tänav ja Ruubassaare tee ning Prääma tee. «Peatänavad peavad korras olema 2. maiks, kõrvaltänavad mai esimesel nädalal ja pindamistööd suve jooksul,» lisas Sarapuu.

Linn saab mai alguseks korda

Sarapuu lausus, et murelapseks jääb linna ringtee Mündi tänava lõpul, kus raskeveokid on teekatet oluliselt kahjustanud. Seetõttu tuleb teelõik ümber ehitada, nõrka aluspinda ja teekeha tugevdada.

Koristustöid ootab lihakombinaadi parkla ning Soo ja Tiigi tänava pudelikonteinerite ümbrus, Pärnu – Rakvere maantee, Soo tänava viimaste majade vaheline ala ja Peugeot’ müügikeskuse juures rentslid.

Sarapuu märkis, et reidi järel otsustasid nad soovitada Suur–Aia, Aasa, Põllu, Tööstuse, Soo, Kure, Tiigi, Pärnu ja Tallinna tänava kinnistuomanikele heakorra– ja värvimistööd ette võtta.

«Loomulikult ootab linnavalitsus, et linlased hoolitsevad oma kodu ümbruse eest ilma linnavõimude sunnita,» ütles ta.

Suuremõõdulised jäätmed korjatakse ehitus– ja planeerimisosakonna eestvedamisel kokku 7. mail. Selleks soovitas Sarapuu oma jäätmeveo vajadusest teada anda osakonda telefonil 383 8630. Samal numbril anda  21. aprillist teada ka okste ja lehtede veo kohta, vedu algab 25. aprillist.

Linn peab olema puhas 1. maiks, 1. juuniks on paigaldatud ka lilleklumbid ja –amplid ning pingi terveks tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles