Tugirühm aitab vägivalla all kannatajal leida lahenduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva ohvriabikeskuse ohvriabi peaspetsialist Ervin Raudsik on seda meelt, et ka Järva maakonnas peaks perevägivalla all kannatanuile olema abiks tugirühm.

Millal luuakse Järvamaal tugirühm perevägivalla all kannatanuile?


Loodetavasti sügisel, kui on õnnestunud leida inimesed, kes hakkavad vedama tugirühma ja  on läbinud koolituse. Töö on psühholoogiliselt raske ja ilma koolituseta seda teha ei saa.



Kes võiksid selle käivitada?


Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi osakond. Kava järgi peaks tulema perevägivalla tugirühm ühe ohvriabikeskuse pakutava teenusena.



Meil on ka ühendus Eesti sotsiaalprogrammide keskusega, kes on andnud lubaduse meid selles ettevõtmises toetada. 



Kui suur on sellise tugirühma järele vajadus?


 Paide politseisse pöördutakse kuus keskmiselt seitsme–kaheksa perevägivalla juhtumiga, sest kannataja ei suuda enam vägivalda taluda  ja otsib abi.



Kuid statistika ja uurimused näitavad, et need juhtumid on ainult väike osa sellest, mis tegelikult peredes sünnib. Palju kannatatakse vägivalda vaikides ega julgeta abi otsida.


Kui tegelikku olukorda vaadata, siis Järvamaal puudub perevägivalla ohvreil võimalus saada ka tasuta psühholoogilist nõustamist.



Kuidas kujutate ette tugirühma kooskäimist?


Siin saab alati arutada ja teha kompromisse, mis aeg ja koht sobivad, või kui suur on vajadus kokku tulla. Palju sõltub ikkagi sellest, kui palju on kuskil piirkonnas neid, kes tahaksid abi. Võimalik on luua neisse kohtadesse eraldi tugirühm, et abivajaja ei peaks sõitma näiteks maalt linna.



Mida kujutab endast seminar «Kui armastus teeb haiget»?


Nädala pärast, 5. mail kell 10 algab maavalitsuse saalis seminar, kus  spetsialistid kõnelevad  perevägivallast. Juttu tuleb ka sellest, kuidas  ametkondadel on võimalik perevägivalla ohvreid aidata.



Oodatud on kõik huvilised, seminar on tasuta. Eelnevalt peaks end  kirja panema ohvriabikeskuse telefonil 383 8208 või meiliaadressil jarva.oa@ensib.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles