Koigi hakkab otsima uut vallavanemat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevasel istungil rahuldas Koigi vallavolikogu senise vallavanema lahkumisavalduse ja avaldas umbusaldust vallavalitsuse liikmele.

Eelmisel kuul andis volikogule lahkumisavalduse vallavanem Margus Lääts. Ta põhjendas seda tervisehädadega, mida on veelgi süvendanud mure Koigi Soojuses ilmnenud probleemide pärast. Koigi vallamajja asus Lääts tööle 1990. aastal abivallavanemana, 2003. aastast on ta olnud vallavanem. «Ega ma enne ametit saa maha panna, kui uus vallavanem on leitud, ilmselt jään kuni augustini vallamajja edasi,» tunnistas ta.

Mis ametisse, seda ei osanud Lääts öelda. Kui pensioniaeg kätte jõuab, lubas ta hakata oma Tamme talus maalima. «Tervise huvides tuleb pingeid maandada, maalimine on just selline tegevus, mis eeldab rahulikkust ja süvenemist,» põhjendas ta.

Koigi vallavolikogu esimees Tõnu Traks ütles, et vallavanema koht on nüüd vaba, seetõttu tuleb volikogul leida uus juht pooleks aastaks, see on kuni uute kohalike omavalitsuste valimisteni.

«See on küll poliitiline koht, mis kuulub Keskerakonnale, kuid nii koalitsioon kui opositsioon on otsustanud uue vallavanema otsingutel jõud ühendada,» selgitas ta.

Traks tunnistas, et üsna raske on leida inimest, kes tuleks pooleks aastaks valda juhtima, seepärast peaks ta jõudma vallatööd teha oma töö kõrvalt.

Kuid läbirääkimised ühe valla inimesega käivad ja juba teisipäeval vallavolikogu erakorralisel istungil peaks uus kandidaat volikogu liikmete ees seisma.

Volikogu avaldas üleeile umbusaldust vallavalitsuse liikmele Hannes Kadakule. Traksi ütlust mööda olid selle põhjused seotud Koigi Soojusega, mille revideerimise käigus tulid ilmsiks asjaolud, millele firmat juhtinud Kadak ei andnud tõest seletust.

«Volikogu leidis, et Kadak ei tulnud vallavalitsuse liikmena oma tööga toime, volikogu revisjonikomisjon oli sunnitud andma materjalid majanduspolitseile uurida,» selgitas Traks.

Seni, kuni majanduspolitsei asja uurib, töötab Kadak abivallavanemana edasi, Traks ei pidanud vajalikuks tema töökohustusi peatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles