Rannavõrkpallurid avastasid maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti naasid Ukrainast Euroopa rannavolle–meistrivõistlustelt U18 vanuseklassis Eesti esipaar Virko Vantsi Türi võrkpalliklubist ja Martti Juhkami Rakvere spordiklubist.

Virko Vantsi treener ja isa Villi Vantsi ütles, et noortel läks omavanuste seas päris hästi. «Alarühmast suutsid nad end edasi mängida, võites lätlasi ja ukrainlasi 2:0 ning kaotades prantslastele 0:2,» täpsustas ta.

Alarühma teine koht viis Vantsi ja Juhkami edasi 16 parema hulka. Seal tuli neil vastu võtta kaks kaotust. Esimeses mängus jäid nad alla hiljem hõbemedali võitnud leedulastele ja teises mängus kreeklastele. Mõlemad kohtumised lõppesid kaotusega 0:2.

Tulemuseks jäi Vantsil ja Juhkamil Euroopa U18 vanuseklassi 13. – 16. koht.

Virko Vantsi ütles, et oma parima mängu tegidki nad leedulaste vastu, kuigi tugevad olid kõik vastased. «Kedagi ei saanud alahinnata,» märkis ta. «Enamiku vastaste puhul torkas silma nende hea häälestatus ja tohutu võidujanu.»

Võistlustingimused olid Vantsi meelest Odessas Musta mere ääres hoopis teistsugused. «Liiv oli harjumatult pehme, seetõttu oli liikuda ja hüpata raskem,» selgitas ta. «Eriti raskeks kujunesid kaugemad pallid, mida ei õnnestunud maha lüüa.»

Vantsi meelest on mängukogemused ka midagi väärt. Mida tugevamaid vastaseid ja erinevaid tingimusi saab sportlane tunda, seda paremini ta areneb.

Villi Vantsi selgitas, et laagrid rannavolle paremikku pürgimiseks algasid juba suve algul. Peale Virko oli Türi noormeestest koondise kandidaat ka Andres Toobal, kuid hiljutine vigastus nullis tema võimalused esipaari jõuda.

Virkol aitasid esile tõusta suvel erinevatel rannavolle­võistlustel saadud head kohad ja edukad treeningulaagrid. Eestit pääses esindama vaid üks paar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles