Täna keskööl algab prooviloendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2000. aasta rahvaloendus.
2000. aasta rahvaloendus. Foto: Lauri Kulpsoo

Täna keskööst märtsi lõpuni kestab üheksas Eesti omavalitsuses 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse (REL 2011) prooviloendus, teatas statistikaamet.


Prooviloendus algab täna keskööl e-loendusega, mille käigus saavad prooviloenduspiirkondade elanikud end poolteise kuu jooksul interneti teel loendada. « Väga oluline on, et prooviloenduspiirkondade elanikud osaleksid võimalusel e-loendusel, sest see on Eesti rahvaloenduste 130aastases ajaloos esimene omataoline ja vajab enne 2011. aasta rahva ja eluruumide loendust korralikku testimist,» selgitas statistikaameti REL 2011 projektijuht Diana Beltadze.


Alates täna keskööst saab e-loendusel osaleda statistikaameti elektroonilises andmete kogumise keskkonnas eSTAT (https://estat.stat.ee/).


Kolm kuud kestev REL 2011 prooviloendus kulgeb kahes osas: e-loendus (31. detsembrist 2009 21. veebruarini 2010) ja küsitlusloendus (5.-31. märts 2010), kus küsitlejad käivad nende leibkondade kodudes, kes e-loendusel ei osalenud või täitsid ankeedi puudulikult.


Prooviloendus on Tallinnas, Narvas, Püssis, Pärnu-Jaagupis, Paides, Aravetel, Rae, Rõuge ja Viimsi vallas, kokku loendatakse üle 10 000 inimese ja nende eluruumi.


Diana Beltadze ütlust mööda on prooviloendus 2011. aasta rahvaloenduse õnnestumise alus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles