Vargad murdsid sisse noorte­kesku­sesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis avatud Aravete noortekeskuses on vargad käinud neljal korral. Eile viisid nad kaasa noorte kogutud raha eest ostetud maki ja muud kontoritehnikat, teab öelda noortekeskuse juhataja Annika Rohi.
Aprillis avatud Aravete noortekeskuses on vargad käinud neljal korral. Eile viisid nad kaasa noorte kogutud raha eest ostetud maki ja muud kontoritehnikat, teab öelda noortekeskuse juhataja Annika Rohi. Foto: Andrus Eesmaa

Üleeile hommikul avastas Aravete noortekeskuse juhataja, et vargad on keskusesse sisse murdnud ja ära viinud arvutid ning muud kontoritehnikat.

Noortekeskuse juhataja Annika Rohi ütles, et oli teel Paidesse kokkusaamisele, kuid pidi enne veel keskusest ühe dokumendi ära tooma.

Algatatud on kriminaalasi

«Algul ma ei saanud üldse asjale pihta, ei saa isegi aru, kust ma selle võtsin, aga arvasin korraks, et ehk on tegemist remondiga ja asjad seetõttu mujale viidud,» meenutas Rohi. Lauale jäänud juhtmed on Rohile siiani silme ees.

Kokku varastati Paide politsei andmetel keskusest neli arvutit, klaviatuur, hiir, kaks kõlarit, laserprinter, monitor, modem ja CD-magnetoola. Kahju suurus on selgitamisel.

Politsei pressiesindaja Jan Aasma ütles, et algatatud on kriminaalasi, kuid hetkel ametlikke kahtlusaluseid ei ole. Politsei ei kinnita Rohi arvamust, et kuriteo võisid toime panna noored ise, kuid kontrollib Aasma sõnade kohaselt kõiki versioone.

Rohil on väga raske uskuda, et selliseid asju tehakse. «Kogu hommiku olen ainult nutnud ja kogu öö on magamata,» lausus ta. Tema hinnangul on moraalne kahju kõige suurem ja kuigi ära varastati keskuse vara, võtab Rohi seda isiklikult, sest oli just viimastel päevadel tõsisesse tööhoogu saanud. Kogu laupäeva oli ta tööl, kus trükkis ja valmistas ette keskuse arengukava kavandit.

Töö paremaks sujumiseks sai isiklik elugi nii ümber korraldatud, et jääks võimalikult palju aega ka töövälisel ajal keskusega tegelda. Täna vasardab Rohi peas aga küsimus, kellele ja miks sedasi tööd rabada. «Mida nad virisevad, et neil ei ole kohta, kus käia, kui nad seda hoida ei oska,» ei mõista Rohi.

Varastatud on ka varem

Kuigi vargusest on Rohi ütlust mööda raske üle saada, loodab ta siiski, et valu möödub ja ta saab tööd keskuses jätkata.

Noortekeskuse jaoks ei ole see esimene vargus. Veel enne kui keskus aprillis valmis, varastas keegi remondi ajal mitu purki aerosoolvärve.

Pärast seda on keskuse juhatajal kahel korral õnnestunud taskuvaraste ohvriks jääda, kes lauasahtlitest tema isiklikke asju minema viisid. «Selle kohta ma politseile avaldust ei teinud ja ju ei olnud ka asjade materiaalne väärtus väga kõrge, aga minu jaoks olid need väga olulised,» ütles Rohi. Kõige rohkem on tal kahju varaste saagiks langenud CD–plaadikogust.

Aravete keskkooli XI klassi õpilane Kairit Kalamägi oli varguse pärast väga nördinud, sest ära varastatud asjade hulgas oli ka makk, mille ostmiseks noored ise pidu korraldades raha kogusid. Siiski loodab Kalamägi, et ehk leitakse mõned asjad ka üles.

Kuigi keskuse inimesed ei ole veel omavahel kokku saanud ja jõudnud arutada, mis saab edasi või millega varastatud asjad asendatakse, ei pea Kalamägi võimatuks uusi rahakogumisüritusi. «Võibolla korraldame jälle peo, et saadud raha eest midagi uut osta,» arutles Kalamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles