Liidupäev algas politsei kutsumisega

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korteriühistute liidu üldkoosolekul jagunesid volinikud kahte leeri. Üks osa neist pidas Andres Jaadla juhtimisel koosolekut kultuurikeskuse õppeklassis.
Eesti korteriühistute liidu üldkoosolekul jagunesid volinikud kahte leeri. Üks osa neist pidas Andres Jaadla juhtimisel koosolekut kultuurikeskuse õppeklassis. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti korteriühistute liit pidas üleeile Paides liidupäeva, kuhu tüli tõttu kutsuti isegi politseinik. Volinikud jagunesid kaheks ja tulemus on, et praegu nimetab end juhatuse esimeheks kaks meest.

Rakvere endine linnapea, korteriühistute liidu juhatuse esimees Andres Jaadla ja veel üle 40 liidupäevale tulnud inimest oli üleeile Paide kultuurikeskuse õppeklassis silmanähtavalt solvunud ja pettunud.

Läbisegi sarjasid nad juhatuse endist esimeest Aivar Kala (kes enda meelest pole siiski endine) ja pistsid ajakirjanikule pihku igasuguseid pabereid.

Muuhulgas oli ka mitmele liikmele saadetud kiri nende liidust väljaarvamise kohta, sest nad olid osalenud 30. novembril liidupäeval, kus valiti juhatusse Andres Jaadla.

Tollast liidupäeva korraldada oli Kala hinnangul ebaseaduslik, sest ei peetud kinni põhikirjast. Seega juhib Kala ütlust mööda liitu endiselt nii-öelda eelmine juhatus ja nõukogu.
Andres Jaadla toetajate meelest on olukord hoopis vastupidine.

Üleeile oli Paides liidupäev, mille oli kokku kutsunud Aivar Kala. Ligi 40 inimese pahameele põhjustas asjaolu, et hommikul Paidesse tulnud inimesi (Jaadla poolel olevaid – toim) ei tahetud majja lasta.
Jaadla selgitust mööda seisis ukse ees kolm turvameest, politsei ja päästeteenistuse auto. «Enamikku liikmeid ei lastud üldkoosolekule,» lisas  ta

Eesti korteriühistute liidu (Aivar Kala poolel oleva) nõukogu aseesimees Eva Sidron selgitas, et koosolekul osalemise õigus on valitud volinikel ja sinna pääses vaid kutsetega. «Politsei kutsus kohale juhatus avalikku korda tagama, sest koosolekule üritas toore jõuga siseneda grupp inimesi, kellel polnud mingit seaduslikku õigust üldkoosolekul osaleda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles