Malepoisid said tüdrukuta hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlis Seire (vasakul) ja Ülar Kõiva sättisid malendeid lauale ka eile Paide ühisgümnaasiumis  sariturniiri «Paide male» viiendaks ringiks.
Karlis Seire (vasakul) ja Ülar Kõiva sättisid malendeid lauale ka eile Paide ühisgümnaasiumis sariturniiri «Paide male» viiendaks ringiks. Foto: Andrus Eesmaa

Talvisel koolivaheajal osalesid Paide ühisgümnaasiumi maletajad Tallinnas Eesti koolide karikavõistlustel males ja võitsid vähemusvõistkonnaga mängides kolmanda koha.

Malekohtunik Jüri Hansen ütles, et 23 kooli olid välja pannud neljaliikmelise võistkonna. «Juhendi järgi pidi võistkonnas olema kolm noormeest ja üks neiu,» täpsustas ta. Paide ühisgümnaasiumil polnud paraku ühtki neidu malelaua taha saata, kuid noormehed andsid kolmel laual siiski endast parima.

Hansen selgitas, et noored mängisid võistkondlike matšidena seitse vooru. Kaspar Kool oli esimesel laual ning võitis viis vastast ja tegi kaks viiki. Teisel laual mänginud Karlis Seire võitis kuus mängu ja tegi ühe viigi. Kolmanda laua mängija Ülar Kõiva alistas kõik seitse vastast.

Hanseni hinnangul oli see Paide noormeeste poolt hea esitus. «Nad tõestasid, et ühisgümnaasium on jätkuvalt vabariigi tasemel arvestatav malekool ja sealse maleõppe abil tuleb andekaid mängumehi üha juurde,» ütles ta.

Noormehed kogusid kolme peale 19,5 punkti, mis oli väärt kolmandat kohta. Teisest kohast jäi neil puudu vaid üks punkt.

Turniiri võitis Tõnismäe reaalkooli võistkond 21 punktiga, teine oli Rocca al Mare kool 20,5 punktiga. Noori juhendas võistlustel Paide ühisgümnaasiumi maleõpetaja Aksel Rei. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles