Türi-Allikul ja Oisus tõuseb soojahind

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Türi vallavalitsus kooskõlastas teisipäevasel istungil soojuse piirhinnad Oisu ja Türi-Alliku kaugküttepiirkonnas.

Türi-Allikul on soojuse piirhinnaks 1122 krooni MWh eest (hinnatõus üle 20 krooni), Oisus 1084, 80 krooni MWh eest (hinnatõus üle 50 krooni). Hinnad sisaldavad käibemaksu.

Vallavalitsuse energeetik Urve Meerits tõdes, et soojahinna tõus elanikele on murettekitav ja seda just praegust üldist majanduslikku olukorda arvestades. Samas soojatootja Avoterm OÜ põhjendas hinnatõusu vajalikust põlevkiviõli hinnatõusuga ja mainis, et vaatamata kehtestatud piirhinnale on ettevõtte tegevus Oisu ja Türi-Alliku piirkonnas kahjumlik.

Taotletava piirhinna arvestuse kohta esitas vallavalitsus kahel korral mitmeid täpsustavaid küsimusi, millele saadi ka vastused.
Avoterm OÜ teavitas soojatarbijaid hinnatõusust detsembri algul ja firma esindajate sõnul hakkab uus soojuse piirhind Oisu ja Türi-Alliku elanikele kehtima 1. jaanuarist.

Türi vallavalitsusel on kavas uue aasta algul kohtuda soojatootja Avoterm OÜ esindajatega ja rääkida soojatootmisest kaugküttepiirkondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles