Eile öösel hukkus Käreveres endise raudtee jaamahoone tulekahjus mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeteenistus

Eile öösel hukkus Käreveres endise raudtee jaamahoone tulekahjus mees.

Lääne–Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets ütles, et häirekeskus sai teate tulekahjust  kolmapäeval kell 3.02. «Päästjate tulekahjukohale jõudes käisid leegid kahekorruselise hoone katusest välja,» sõnas ta.

Saaremetsa andmetel leidsid päästjad kustutustööde käigus hoonest hukkunud vanema mehe.

Tulekahjus hävis hoone palkidest teine korrus. Esimene korrus sai veekahjustusi. Põlenud hoonest kümne meetri kaugusel on raudtee, kuid rongiliiklust tulekahju ei ohustanud.

Millest võis kahjutuli alguse saada, ei osanud Saaremets veel öelda.

Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektor Aino Pung ütles, et Kärevere jaamahoone polnud muinsuskaitse all, kuid ta kavatseti võtta. «Võib–olla aasta pärast oleks hoone juba kaitse all olnud,» lisas ta.  

Pung polnud jõudnud eile jaamahoonet vaatamas käia, mistõttu ei osanud ta hinnata, kas seda tasub veel kaitse alla võtta või mitte.

Kärevere jaamahoone valmis 1920ndatel eriprojekti järgi. Suurejooneline ja pidulik neobaroki sugemetega arhitektuur, mansardkatus. Ehitis oli säilinud algupärasel kujul, kuid kehvas seisus. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles