Kareda vald valis aasta naiseks koolijuhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel reedel kuulutas Kareda vald esimest korda välja aasta naise, kelleks mehed valisid üheksa kandidaadi seast Peetri põhikooli direktori Ene Reinla.

Ürituse korraldaja Mati Seire selgitas, et kandidaate võisid esitada kõik. Tingimus oli, et naine on Kareda valla elanik, saatnud korda midagi, millest on kasu kogu valla rahvale, ja jätnud olulise jälje valla ellu.

Valiku tegi 13 meest salajasel hääletusel. «Juhtus nii, et kaks kandidaati said hääli võrdselt, nende vahel korraldasime uue hääletuse,» lausus ta.

Seire sõnas, et Reinla osutuks valituks staažika töö tõttu Peetri põhikoolis, tema käe all on kool märkimisväärselt edasi arenenud.

Ene Reinla ütles, et oletas enda kandidaadiks olekut, sest sai peokutse, kuid ei osanud oodata, et tema ongi aasta naine.

Isegi kui loeti ette aasta naise iseloomustust, et tulnud Reinlal pähe, et see võiks olla tema. «Palju ilusaid sõnu oli seal järjest küll,» lausus ta. «Lasin nominendid silmade eest läbi, aga mitte kordagi ei mõelnud, et jutt käib minust.»

Reinla tunnistas, et ei tea, kes teda esitas, aga kes iganes see oli, peab inimene teda hästi tundma, sest esitatud andmed olid kõik õiged.

Kareda valla aasta mehe valimise mõte on Reinla meelest kiiduväärt. «Muidugi võiks valida, ega mehi tohi kehvemaks pidada,» lisas ta.

Teist korda valis naistepäeval aasta naist Koeru vald. Seekord osutus kümne kandidaadi seast valla aasta naiseks Koeru keskkooli matemaatikaõpetaja Siret Pärtel. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles