Esimene Türi kevadfestival on juba kaks päeva kestnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Esimene Türi kevadfestival on juba kaks päeva kestnud ja pikema unega lehelugejaist on ilmselt tänanegi esimene hommikune matk Tagametsa metsas mööda läinud.

Klassikalist muusikat ja loodust ühendava festivali avalöök oli üleeile õhtul Laupa mõisakoolis. Kevadfestivali korraldaja ja produtsent Iren Lill mängis klavessiini, teada–tuntud loodusemees Fred Jüssi pajatas lindudest juurde ja laskis helisalvestisi vahele.

Sealjuures ei kõnelnud Jüssi ainult tuntud ja keeruka lauluga lindudest, nagu ööbik või soo–roolind, ta pühendas omaette jupikese tavalisele kodukanalegi.

Tolle helilindilt kõlanud koduselt tuttav kaagutamine tekitas saalitäies rahvas – Laupa kooli saal oli rahvast pilgeni täis, lisatoolegi läks tarvis – kõige suuremat elevust. «Mulle meeldis, sobis kokku küll klavessiinimänguga,» ütles Türi muusikakooli õpetaja Ants Oidekivi.

Oidekivi lisas, et end klavessiinimuusika spetsialistiks ei pea, aga mõne loo seotuse lindudega tundis ära. Just kanajutu ja kaagutamise järele mängis Iren Lill barokkhelilooja Jean–Philippe Rameau pala «Kana».

Ka Laupa kool kui esinemiskoht oli Oidekivi meelest hea, kui välja arvata see, et saal osutus kitsaks. «Mina poleks muidugi enne kontserti uskunud, et saal nii täis tuleb,» tunnistas Oidekivi.

Türi kevadfestivalil jagub ettevõtmisi pühapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles