Paide kool võitis «Meediamullil» kindlalt

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Paide gümnaasiumi viivad meediamälumängu teises voorus võidule Jaanika Aasa (paremalt), Gert Põder, Taavi Kukk, Annika Steinberg ja Helena Saar.
Paide gümnaasiumi viivad meediamälumängu teises voorus võidule Jaanika Aasa (paremalt), Gert Põder, Taavi Kukk, Annika Steinberg ja Helena Saar. Foto: Andrus Eesmaa

Mälumängu «Meediamull» teises vooru võitis eile ülekaalukalt Paide gümnaasiumi võistkond, kellele pakkus uudise kirjutamise ja kodutöö voorus tugevat konkurentsi Paide ühisgümnaasium.

Paide gümnaasiumi võidule aitas suuresti kaasa hästi tehtud kodutöö ning korralikult ja faktitäpselt kirjutatud uudis.

Seekord tuli kodus intervjueerida üht kooli huvitavat persooni. Paide gümnaasium valis selleks kunstiajalooõpetaja Leho Rubise, kes on käinud mitu korda Indias.

Neile pakkus tugevat konkurentsi Paide ühisgümnaasiumi lugu huvijuht Marika Kuusikuga, kes pälvis tänavu Kultuuripärli preemia. Kodutöövooru võitis Paide gümnaasium.

Samade koolide vahel läks rebimiseks ka siis, kui hääletu teleuudise põhjal tuli kirjutada korrektne uudis Janek Tšeljadinovist, kes võtab Eesti riigi sünnipäeva eel vastu presidendi tunnustuse. Seekord jäi peale Paide ühisgümnaasium.

Kui taibuvoorus suutsid kõik võistlejad ühegi veata nimetada maakondade ajalehti, siis kõik küsimused nii libedalt ei läinud.

Tavapäraselt osutusid raskeks Eesti mälumänguliidu küsimused. Peamurdmist oli ka Kuma raadio küsimustega, kes räägib, õigeid vastuseid oli üksikuid.

Nii pakuti näiteks laulja Jüri Homenja häält kuuldes, et see võiks olla Egon Nuter või Lennart Meri, ning pärast Erki Noole lõiku pakkus üks võistkond, et see oli Türi kultuurimajas töötav Andris Avamere.

Kiirküsimuste vooru oleks võinud nimetada ka lõua ja kukla sügamise vooruks, sest just seda viisi kasutasid noormehed küsimuste juures, millele kohe vastust ei tulnud.

Keegi ei teadnud, kes on romaani «Katku haud» autor, kuid Audrus elava hülge nime küsimusele jooksid vastajad tormi.

Paide gümnaasiumi viisid võidule XI klassi õpilased Jaanika Aasa, Gert Põder, Taavi Kukk, Annika Steinberg ja Helena Saar. Võistkonna enamuse meelest olid küsimused lihtsad, ainult Taavi Kukk märkis, et rasked. «Olen korraldaja olnud ja igas voorus kohal ning võrreldes teiste voorudega olid seekord küsimused veidi raskemad,» lausus ta. Võistkonna edu võti on ikkagi ainult kõva ettevalmistus. Nad selgitasid, et päev varem ja ennegi lugesid hoolega lehti ja vaatasid etv24st teleuudiseid.

Gert Põderi meelest oli oodata, et teleuudis tuleb Järvamaa kohta, seega vaatasid nad internetist põhjalikult just neid. «Algul arvasime, et tuleb postkontorite värk, see sai enam-vähem pähe õpitud,» sõnas ta.

Noored tunnistasid, et muidu nad palju lehti ei loe, kui, siis sirvivad neid internetis. Viimane, kolmas maakonnavoor on kolmapäeval, 6. märtsil, kui võistlevad kümnendad klassid.

«Meediamulli» korraldaja, Paide gümnaasiumi huvijuht Ülle Müller sõnas, et nelja maakonna finaalmängu auhind pole veel selgunud, kuid käivad läbirääkimised viia õpilased Soome meediareisile. Eelmisel aastal käisid nad Riias.

PUNKTID

Koolid                                               teine voor punkte kokku

Paide gümnaasium                         19                          35,5

Türi gümnaasium                            13                          23

Paide ühisgümnaasium                  11                          30

Türi tehnika- ja maamajanduskool 5                           14

Türi majandusgümnaasium            4                            16

Paide kutsekeskkool                      ei osalenud            5,5

Tagasi üles