Rahatoetuse suuremad summad tulid Türile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hasartmängumaksu nõukogu suurimad Järvamaale jagatud toetused tulid Türile, näiteks saavad Türi gümnaasiumi lapsed väliõppekoha ja Türi Kesklinna lasteaia mudilased uhiuued rahvarõivad.

Suurima toetuse Järvamaale (39 100 kr) sai Türi gümnaasium kavandiga «Õpin mängides, mängin õppides».

Kavandi kirjutanud alglasside huvijuht Ülle Tammela selgitas, et kavandi mõte oli luua õues koht, kus õppida ja meelt lahutada. «Muidugi võivad ka linna mudilased tulla liivakasti mängima,» lisas ta.

Tammela märkis, et algklassimaja juures on ronimiskoht ja mägi. «Mõtlesin, et võiks seda restaureerida ja rajada õppimisvõimalused,» sõnas ta.

Tammela ütles, et vald ja kool toetavad kavandit kokku 10 000 krooniga ja õues õppimise koht peaks valmima septembri lõpuks.

Türi Kesklinna lasteaia kavand «Türi rahvarõivas – meie rahvuskultuuri ja kodutunde looja» lõpuks saab lasteaed 30 komplekti Türi rahvarõivaid.

Lasteaia juhataja Malle Elmik selgitas, et kavandi käigus lähevad lapsed vaatama, kuidas vanasti rahvarõivad valmisid. «Lapsed näevad kangastelgedel kudumist ja rahvarõivaste õmblemist,» täpsustas ta.

Hiljem hakkavad lapsed rõivaid aasta ringi üritustel kandma, näiteks laulupeol.

Hasartmängumaksu nõukogu jagas mai koosolekul kultuuri-, spordi-, haridus- ja sotsiaalkavandite toetuseks 7,6 miljonit krooni.

Nõukogu esimees Kaia Iva ütles, et märtsis esitati kokku 365 taotlust, vähemalt osaliselt toetas nõukogu 157 kavandit. Järvamaa 15 projektist pälvis osalise toetuse üheksa.

TEAVE

Hasartmaksumängu nõukogu toetused:

Türi gümnaasiumi kavand «Õpin mängides, mängin õppides» 39 100 kr.

Türi Kesklinna lasteaia kavand «Türi rahvarõivas – meie rahvuskultuuri ja kodutunde looja» 30 505 kr.

Türi spordiklubide liidule Eesti 39. väikelinnade suvemängude korraldamiseks Türil 25 000 kr.

Türi auto-motoklubile Euroopa meistrivõistluste ettevalmistuseks ja korralduseks Türi motokeskuses 20 000 kr.

Paide huvikeskuse kavand «Paide Paepäevade skulptuurikool» 15 000 kr.

A. H. Tammsaare muuseumi Vargamäel näitus «A. H. Tammsaare – meie omakosmose looja ja Eesti teatriloome kandjaid (1921–2006)» 15 000 kr.

MTÜ Albu Noortekeskuse kavand «Mets kui eluallikas» 7200 kr.

Paide võrkpalliklubi võrkpalliturniir «Paide kevad 2008» 7000 kr.

Spordiklubi Vargamäe kavand «Maapoisid merele» 2700 kr.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles