Paidelased ei kipu üksteist tunnustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel aastal jäi Paide linna aukodanik valimata, kuid ka tänavu pole lood kiita, sest kandidaadiks esitati tähtajaks kõigest üks inimene.

Paide linnapea Kersti Sarapuu tunnistas, et linnavalitsus lootis kandidaate rohkem näha, ometi ei tähenda see, nagu linnas tublisid ja tegusaid inimesi poleks. «Lihtsalt esitajad mõtlevad hoolega selle üle, et kandidaat oleks ikka linnale teeneid osutanud,» ütles ta.

Sarapuu meelest on paslik esitada linna aukodanikuks vanemaid inimesi, kes on teened linnale juba ära teinud.

Selle, kas esitatu ka aukodaniku tiitlit kandma sobib, otsustab linnavolikogu. Volikogu esimees Ants Hiiemaa ütles, et loomulikult võiksid volikogu ja linnavalitsus inimesi, organisatsioone ja ühendusi tagant utsitada, et kandidaate rohkem tuleks. «See pole siiski eesmärk, omal ajal tehti reegel, et esitamine on igaühe vaba tahe,» lausus ta. «Aukodanik on auväärne tiitel, mida auväärsematele see anda, seda paremaks kujuneb tiitli maine.»

Hiiemaa märkis, et seetõttu polegi oluline tiitlit igal aastal välja anda. «Aga sel aastal on esitatud küll kandidaat, kes kohe tõesti sobib aukodanikuks,» lisas ta.

Hiiemaa meelest pole mõtet kritiseerida, et linnas tegijaid ei ole, on küll, ja nende äramärkimiseks on vapimärk.

Ometi esitasid paidelased ka vapimärgi kavaleriks õige vähe kandidaate: linnavalitsus peab selle saaja valima kahe inimese seast.

Seda, kes aukodaniku ja vapimärgi kandidaadiks esitatud on, linnapea Kersti Sarapuu öelda ei tahtnud.

Siiski kergitas ta saladuseloori ja ütles, et kui siiani on enamik auhinna pälvinuist olnud naised, siis tänavu on kandidaadid kõigile teada-tuntud mehed.

Paide linna aukodaniku ja vapimärgi kavaleri kinnitab linnavolikogu ja annab linna kaks kõrgeimat tunnustust oma kodanikele kätte linna sünnipäeval, 30. septembril.

TEAVE

Paide linna aukodanikud ja vapimärgi kavalerid:

2007. aastal aukodanikku ei nimetatud, vapimärgi pälvis Vello Talviste.

2006. aastal sai aukodanikuks Juta Kirss ja vapimärgi Tiiu Saarist.

2005. aastal sai aukodanikuks Maria Niglas ja vapimärgi Mare Veermaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles