Türilane võis osaleda miljonipettuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Maksu- ja tolliamet (MTA) on viimasel ajal tuvastanud kütuseäris kolm suuremahulist käibemaksupettust, mille käive ulatub ligi 40 miljoni kroonini ja riigile tekitatud kahju on rohkem kui kümne miljonit krooni.


Läinud aasta detsembri keskel pidasid MTA töötajad kinni kolm isikut, keda kahtlustatakse kütuse müügil 18 miljoni krooni väärtuses maksude tasumata jätmises, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.


Kahtlustuse kohaselt tõi grupp kolme kuu jooksul Lätist Eestisse kütust, kasutades selleks erinevaid varifirmasid. Kütuselt jäeti tasumata käibemaks ja käibedeklaratsioonides esitati maksuhaldurile valeandmeid.


Kahtlusaluste kinnipidamistega kaasnesid ka läbiotsimised nende elukohtades, ühe kahtlustatava elukoht on Türi.


Tuulik lisas, et kurjategijate suurt konspiratiivsust näitab fakt, et ühe kahtlustatava käest leiti üheksa kasutuses olevat mobiiltelefoni. Kahtlustuse saanud isikud ühegi suurema tanklaketiga seotud ei ole.


MTA uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste ütles, et esialgse hinnangu kohaselt tuvastati kriminaalmenetluse käigus riigile tekitatud kahju 3,5 miljoni krooni ulatuses.


Karistusseadustik näeb maksude maksmisest kõrvalehoidmise eest suures ulatuses karistusena ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles