Kiirabi ja tuletõrjujaid pole lumi takistanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Vaatamata rasketele teeoludele pole tuletõrjujatel ega kiirabitöötajatel väljakutsetel käimata jäänud.

Lääne-Eesti Päästekeskuse Järvamaa päästeosakonna juhataja Janar Kärner ütles, et selliseid väljakutseid, kuhu lume tõttu päästeautod ligi ei saa, pole olnud. «Aga praegusel hetkel, kui külateed on lahti lükkamata, on see oht kindlasti olemas,» lausus Kärner.


Ta selgitas, et kuna päästeautod on suured, ei pääse nad paksust lumest kuidagi läbi. «Auto on suur ja raske, täis varustust ja vett,» põhjendas ta.


Et raskete lumeolude korral vältida väljakutseid, soovitas Kärner veelgi tähelepanelikumalt üle vaadata elektri- ja kütteseadmed.



Ka Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Katrin Roosmaa ütles, et keeruliste lumeolude tõttu pole väljakutsete arv suurenenud ja kuskil käimata jäänud pole.


«Kas on lumelükkajad teinud head tööd või pole need, kelle teeotsad kinni on, täna kiirabi vajanud,» lausus Roosmaa.


Ta lisas, et kui tee on läbimatu, siis kiirabi kahjuks aidata ei saa. «Eks me siis sumpame kohvritega läbi lume, aga ega kilomeetreid ju ei sumpa ka,» ütles Roosmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles