Kurla ja Meossaare pälvisid aasta küla tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi vallavalitsus kinnitas konkursi «Aasta küla 2008» võitjaks Kurla ja Meossaare küla, mille elanikud on juba aastaid ühiselt külade eluolu arendanud ja kujundanud. Samal põhjusel ei soovinud inimesed külasid lahutada ka konkursil osaledes.

Türi valla külaliikumise spetsialisti Riina Trummi ütlust mööda lööb sealne rahvas alati ühisüritustel kaasa ja korraldab ka tavaettevõtmisi. «Tänavu on neil olnud mitu uut ja omanäolist üritust,» lisas ta.

Näiteks tõi Trumm ümberkaudsete külade jalgpalliturniiri, Euroopa vabatahtlike noorte vastuvõtu ning Argentiina kultuuri ja kombeid tutvustava õhtu. «Külad korrastavad ja ehitavad välja oma külaplatse ega pea paljuks selle töö tarbeks projektitööd teha, et fondidest lisaraha küsida,» lausus Trumm.

Kahe küla peale on asutatud mittetulundusühing KUME Külaselts, külade ühistegevust kajastab värvikalt ühisveebileht aadressil: www.kume.ee.

Külaseltsi esimees Tiina Lohur ütles, et indu ja energiat põnevaid üritusi korraldada tal jätkub.

Konkursi «Aasta küla 2008» võitjale kuulub Türi valla eelarvest 5000 preemiakrooni. Preemia ja rändauhinna Küla Valgus annab vallavalitsus kätte 13. detsembril Kabala rahvamajas. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles