Maavanem annab koondamisteate viiele ametnikule

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uuest aastast väheneb Järva maavalitsuse koosseis 46 ametikohalt 35,7 ametikohale, mis tähendab töökaotust viiele inimesele, sest kõik kohad polnud täidetud.

Maavalitsuse personalinõunik Laine Kukk selgitas, et viie ametniku seas on ka Järvamaa Vapimärgiga autasustatud nõunik Henn Sokk.

Kokku koondab maavalitsus kaks nõunikku, autojuhi, infospetsialisti ja inspektori.

Lisaks viiele koondatule peab kolm ametnikku uuest aastast jätkama poole kohaga.

Koondatute töö peavad Kuke ütlust mööda ära tegema alles jäävad inimesed ja nii tuleb mõnel neist tegeleda kolme valdkonnaga.

Kukk lisas, et maavalitsuse ülesandeid pole vähendatud ega muudetud, seetõttu suureneb ametnike töökoormus, mis omakorda teeb keeruliseks nende asendamise puhkuste või haiguse ajal.

Kukk märkis, et uuest aastast liituvad haridus- ja kultuuriosakond ning sotsiaal- ja tervishoiuosakond ning moodustub haridus- ja sotsiaalosakond, mis korraldab maavalitsuse haridus-, noorsoo-, kultuuri-, spordi-, sotsiaal- ja tervishoiuülesannete täitmist.

Järva maavanem Üllar Vahtramäe ütles, et praeguste andmete kohaselt väheneb järgmisel aastal maavalitsuse eelarve 12 protsenti, mistõttu tuligi kohti koondada.

Vahtramäe kardab, et kui poliitikud hakkavad nüüd uuesti järgmise aasta riigieelarvet kärpima, võidakse ka maavalitsuste raha vähendada. «Kui raha veel ära võetakse, peaks ka kohustusi vähendama,» sõnas ta.

Vahtramäe ei salga, et maavalitsusse on jäänud nii vähe ametnikke, et töö kvaliteet juba kannatab.

Henn Sokk ütles, et kõrge ea tõttu oleks ta töölt nagunii lahkunud ja koondamist seetõttu ei tähtsustaks. «Ega ma siis kuskile kao, kui mu teadmisi on vaja, olen alati nõus aitama,» lausus ta.

Sokk selgitas, et Järvamaa on Eesti üks muinasmaakondadest, mille ajalugu ulatub 2000. aasta taha, ning selle aja jooksul on võim siit korduvalt kaugenenud ja siis jälle tagasi tulnud.

Soku meelest oleme praegu ajajärgus, kus võimu tsentraliseeritakse, kuid peagi jõuab kätte aeg, kus maakonnas otsustatakse jälle rohkem asju. «Siin on samasugused tsüklid nagu praegu palju räägitud majandusest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles