Ministrid tunnustasid parimaid kodanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodanikupäeval, 26. novembril, võttis peaminister Andrus Ansipilt ja siseminister Jüri Pihlilt vastu kodanikupäeva aumärgi Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere õppekoha õppealajuhataja, pikaaegne ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Riina Muuga.

Muuga esitas tunnustamiseks Järva maavalitsus. Maavanem Üllar Vahtramäe ütles, et Riina Muuga on oma pedagoogilise tegevusega aidanud ühiskonnas väärtustada kodanikutegevust ning edendanud kodanikukasvatust. «Tema panus kooli arengusse on olnud märkimisväärne,» ütles maavanem.

Paljude ühiskondlike kohustuste kõrval on Muuga ka ühiskonnaõpetuse riigieksamit ette valmistava komisjoni ja hindamiskomisjoni liige. Ta on kirjutanud A. Tootsi IX klassi ühiskonnaõpetuse õpikule ja töövihikule retsensiooni. Ta on andnud ühiskonnaõpetuse ainenõukogu liikmena hinnangu mitmetele õpikutele ja muudele õppematerjalide käsikirjadele.

Tänavu sai aumärgi 17 kodanikku. Nende hulgas oli nii kohaliku elu kui isamaalise liikumise edendajaid, teenekaid kodu-uurijaid, mitmete kodanikualgatuste eestvedajaid, õpetajaid, talupidajaid.

Peaministri ütlust mööda tähendab kodanikuks olemine käte külge panemist seal, kus midagi on vajaka. Kodanikuaktiivsuse suurepärase näitajana tõstis ta esile üle-eestilist koristuspäeva «Teeme ära 2008». Koristuspäeva idee ühe autori ja eestvedaja Rainer Nõlvaku nimetas rahvastikuminister Urve Palo tänavu Aasta kodanikuks.

Rahvastikuminister tunnustas ka parimaid kodanikuühendusi. Järvamaa parimana võttis tunnustuse vastu ühenduse Weissenstein juhatuse esimees Rainer Eidemiller.

Ühenduse Weissensteini esitas tunnustamiseks maavanem Üllar Vahtramäe. «Silmapaistev on ühenduse tegevus Paide linna ajalugu kajastava materjali kogumisel ja avaldamisel, vanalinna väärtustamisel ning puitmajade korrashoiule kaasaaitamisel,» ütles ta.

Lisaks Weissensteinile pälvisid tunnustust ka kaks aktiivset kodanikuühenduse eestvedajat – MTÜ Salutaguse Nelja Küla Seltsi esinaine Virve Kluust ning MTÜ Järva Arengu Partnerid juhatuse esimees, Kaaruka külaseltsi esinaine Malle Rooba.

Kodanikupäeva tähistati tänavu üheteistkümnendat korda, selle motoks oli «Eesti Vabariik läbi üheksakümne aasta». (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles