Rahvamatk avab uue teelõigu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Birgit Itse/Järva Teataja

Kuigi Vao–Koeru jalg- ja jalgrattatee valmimise tähtaeg oli eile, andis ehitaja Lemminkäinen Eesti töö Koeru vallale üle juba reedel, 20. septembril. Vald võttis tehtu ka vastu.

Tee on juba aktiivsest kasutuses ning Koeru abivallavanem Ülle Jääger on kuulnud liiklejatelt ainult head tagasisidet. «Vao inimesed saavad rattaga turvaliselt tööl käia ja koolilapsed kasutavad seda kojuminekuks,» sõnas ta.

Tee pidulik avamine on pühapäeval kell 11 tee Koeru-poolses otsas tankla juures. Sealt algab rahvamatk Vaole, kus matkalisi kostitatakse viie peotäie puu- või köögiviljaga. «Seejärel on kõigil võimalus koju matkata,» lisas Jääger.

Tee ehitustööd kulgesid Jäägri ütlust mööda suuremate üllatuste ja takistusteta. Kõige keerulisem oli maha võtta suuri puid nii, et need ei kahjustaks maju ümbritsevaid aedu, elektriliine ega takistaks liiklust Mäeküla–Koeru–Kapu maanteel. «Sellega saadi ka hästi hakkama,» kiitis ta.

Vao–Koeru jalg- ja jalgrattatee ehitus läks maksma 330 000 eurot, sellest 55 000 eurot on Koeru valla omaosalus, ülejäänuga toetas EAS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles