Väätsal kütab uus katlamaja

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Peeter Langovits/Postimees

Väätsa katlamajas lõppesid suuremahulised tööd aleviku kaugkütte üleviimiseks biokütustele ja puiduhakkel töötav uus katel alustas eile uut kütteperioodi.

Projekti „Väätsa aleviku katlamaja üleviimine biokütustele“ raames ehitati olemasoleva juurde uus katlmaja hoone koos küttelaoga, mis varustati Eesti päritolu hakkepuidukatla ja selle juurde kuuluvate seadmetega. Uue katla võimsus on 1500 kW, mis katab Väätsa aleviku vajadused tavaolukorras. Seni alevikku kütnud kaks põlevkiviõli katelt jäävad reserv- ja tipukoormuskateldeks, mis võetakse käiku juhul, kui uuel katlal on avarii või hooldus või on ilmastikust tingitult vaja ajutiselt suuremat võimsust.

Lisaks paraneb oluliselt varustuskindlus, kuna projektiga on lisatud katlamajale ka autonoomne diiselgeneraator, mis elektrikatkestuse korral tagab katlamaja ja kogu kaugkütte süsteemi töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles