Maitsta sai kümneid erinevaid tomateid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu.

Pühapäeval kogunesid tomatihuvilised nii Järvamaalt kui ka mujalt Sääsküla külamajja Ambla vallas tomatipäevale. Aire Pitk andis teada, et Mägise aed OÜ oli tutvumiseks ja maitsmiseks välja pannud üle 60 erineva tomatisordi. Maitsta sai ka erinevaid tomatihoidiseid ja küpsetisi. Rahvahääletusel kuulutati parimateks tomatisortiteks Tsernomor ja Äss. Hoidiste laual sai eriliseks hitiks sai 92aastase Kuke talu perenaise valmistatud magus peedimoos.

Tomatisõber Andre Lilleleht avaldas oma erilisi nippe tomati lõikamisel ja söömisel. Aili Tammleht pidas huvitava loengu tomati ajaloost ja kasutamisest koduses kosmeetikas. Oli põnev teada saada, kuidas tomatiga vähendada aknet ja kaotada kortse. Üheskoos valmisid kaunid tomatiroosid, liiliad ja luiged.
Esines ka Alburahva teater Küllike Veede sketsiga «Tomatid», mis valmis vaid mõni päev enne esinemist ja leidis sooja vastuvõtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles