Osaluskogude noored kogusid sügiskoolis tarkust

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide avatud noortekeskus.
Paide avatud noortekeskus. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa noortekogu korraldas nädalavahetusel Paide avatud noortekeskuses sügiskooli, kuhu kogunes üle 20 noore erinevatest noortevolikogudest ja õpilasesindustest üle Järvamaa, esindatud olid Väätsa valla, Paide linna, Järva-Jaani, Türi ja Imavere valla noored.

Sügiskooli avapäeval toimus debatt teemal "Mida teeme meie noorte heaks, kui meid valitakse KOV-i eesotsa?“. Debatti modereeris Järvamaa noortekogu liige Keli Tubin ning oma seisukohti esitasid Jarno Laur, Arto Saar ja Kristjan Kõljalg. Debatti täiendasid erinevad koolitused valimisteemadel, pressiga suhtlemisest ja simulatsioonimäng osalusest. Kõik sügiskooli teemad olid valitud sellised, mis on igale noorteühendusele tulevikus kasuks ja heaks alustalaks edukusel.

Järvamaa noortekogu tegevjuht ja sügiskooli peakorraldaja Kadri Pius hindas ettevõtmise kordaläinuks. „Kuigi oleksime tahtnud pisut rohkem osalejaid, oleme siiski väga rahul kahel päeval toimunuga. Noored olid rõõmsad ja aktiivsed, kõik said arutlustel sõna sekka öelda ja läksid oma kodukohtadesse tagasi targematena kui enne. Sel aastal keskendusime valimistele, et noortele selgitada kohalike omavalitsuste valimiste eripära. Loodan, et noored said pisut selgust juurde ja uusi teadmisi, mida kodukohas edasi anda.“

Järvamaa noortekogu korraldas noorte osaluskogude sügiskooli juba teist korda, et motiveerida noori üheskoos Järvamaad paremaks muutma ning oma ühendust edasi arendama. Järgmine Järvamaa noortekogu korraldatav ettevõtmine toimub juba 7. novembril, mil Järvamaa noori ja noortega tegelejaid oodatakse aktiivselt kaasa arutlema üleriigiliselt toimuvasse osaluskohvikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles