Raamatukogust varastati paar tuhat raamatut

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa keskraamatukogu peaspetsialist Eha-Hilju Palm.
Järvamaa keskraamatukogu peaspetsialist Eha-Hilju Palm. Foto: Andrus Eesmaa

Viimase inventuuri käigus läinud aasta oktoobris selgus, et Järvamaa keskraamatukogu on ühel või teisel vääral moel ilma jäänud 2200 teavikust.


Pearaamatukoguhoidja Eha Palm sõnas, et Järvamaa keskraamatukogul on 86 744 teavikut – raamatud, kassetid, plaadid, käsikirjad, CD-rommid, ajakirjade aastakäigud.

Palmi meelest on kurb asjaolu, et ehk on inimesed vajanud raamatuist vaid mõnda lehekülge. «Tänapäeval on võimalus koopiaid teha, aga ju on olnud mugavam raamat põue pista,» lausus ta.

Palm märkis, et niisugust kaost on põhjustanud ikka ebaausad lugejad, kes pole laenutust registreerinud, vaid on raamatu kotti või põue pistnud. «Panime seetõttu järjekordselt üles karmid kirjad jätta ülerõivad ja suuremahulised kotid riidehoidu,» ütles ta. «Ka on nüüd suurem nende raamatute osa, mida saab kasutada üksnes kohapeal.»

«On olemas turvaväravad, samuti tuleb siis muretseda raamatutele turvaribad,» selgitas Eha Palm. «Et keegi üle väravate hüppaks, eeldab see ka turvameest – aga kõik nõuab suuri kulutusi.»

Keskraamatukogule jääb sel juhul küsimuseks veel, kuhu turvaväravad paigaldada. «Asume ju kolmel korrusel, samuti käib majas palju muid inimesi,» sõnas Palm.

TEAVE
Järvamaa keskraamatukogust on puudu näiteks:
«Kodu renoveerimine», «Lamekatusetööde käsiraamat», «Meisterdamist koduaias: üle 2000 joonise ja tööjuhise», «Rätid. Sallid. Lipsud. Kaelasidemed», Alfred Käärmann «Metsavenna käsiraamat», Lynne McTaggart «Väli: universumi salajase jõu otsingul», «Eesti keele reeglid põhikoolile», Merle Malvet «Sotsiaalhoolekanne: Phare SSCC9503.001»,«Barokiajastu inimene».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles