Möödunud aastal hukkus tules kolm inimest

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kuma

Järva maakonnas hukkus 2009. aastal tulekahjudes kolm inimest, mis on poole vähem kui aasta varem. Peamiseks tulekahjude tekkepõhjuseks oli hooletus lahtise tulega.

Järvamaa Päästeosakonna juhataja Janar Kärner teatas, et kokku sõitsid Järvamaa päästjad eelmisel aastal maakonna tulekahjudele välja 203 korral. Aasta varem sõideti tulekahjusid kustutama 231 korral. Enim väljakutseid oli kevad-suvisel perioodil, aprillis 29 ja mais ning juunis 25.

2008. aastaga võrreldes on vähenenud nii tulekahjude üldarv, loodustulekahjude arv kui ka hooneteväliste tulekahjude (järelevalveta lõkked, prügipõlengud jmt) arv. Mõnevõrra rohkem registreeriti eelmisel aastal hoonete tulekahjusid.

Eluhoonete tulekahjusid oli maakonnas 50. Neist 16 puhul tuvastati kodus suitsuanduri olemasolu. Hukkunuga tulekahjude puhul ei olnud ühelgi juhul suitsuandur paigaldatud.
Tulekahjude peamiseks tekkepõhjuseks olid hooletus lahtise tulega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles